در جلسه قبل درباره انواع روش های انتخاب پالت رنگی را صحبت کردیم.در این جلسه قصد داریم تعدادی از نکات مربوط به ایجاد پالت رنگی را شرح دهیم.
پایبندی در استفاده از رنگ ها
یکی از مهم ترین اصول طراحی رابط کاربری استفاده منظم از رنگ ها، تایپوگرافی، اندازه ها و … است.
نمونه این نظم در انتخاب رنگ، زمانی است که شما از رنگ قرمز برای دکمه های حذف در رابط کاربری محصول خوداستفاده کرده اید.این رنگ قرمز نماد اخطار و دقت است پس نباید دکمه حذف را در جای دیگر همان رابط کاربری تغییر دهید و برای مثال از رنگ سبز استفاده کنید.
این تغییر موجب سردرگمی کاربر در استفاده از نرم افزار شما میشود و حس خوشایند،راحتی کار و مبحث ux را زیر سوال میبرد. چرا؟
چون در هنگام کار با محصول شما هر لحظه باید دقت کند و مواظب باشد که کاری را اشتباه انجام ندهد و یکی از مواردی که کاربران علاقه مند هستند این است که با محصول تولیدی شما به راحتی ارتباط برقرار کرده و استفاده نمایند.
تصویر
رعایت میزان استفاده از رنگ ها
برای استفاده از رنگ های اصلی، مکمل و تأکیدی بهتر است از قانون ۱۰-۳۰-۶۰ استفاده کنید. این قانون موجب جذاب شدن رابط کاربری و اندازه بودن رنگ های استفاده شده میباشد.
- ۶۰ درصد رنگ خنثی
- ۳۰ درصد رنگ اصلی و مکمل
- ۱۰ درصد رنگ تاکیدی
تصویر
رعایت کاربرد پذیری ودسترسی به بخش های مختلف برنامه
طراح رابط کاری باید در کنار مبحث زیبایی شناسب به موضوع کاربرد پذیر بودن برنامه برای تمامی کاربران دقت کافی به خرج دهد.
یکی از مواردی که در کاربرد پذیری نرم افزار می توان بیان کرد استفاده از کنتراست مناسب در متن و پس زمینه آن است.متنی که در شرایط و حالت های مختلف قابلیت خوانایی خود را از دست بدهد،کاربرد پذیر نیست. بنابراین محصول شما در هر شرایطی باید در دسترس تمامی
کاربران باشد.
دسترس پذیر بودن
دسترس پذیر بودن هم بدین معنی است که محصول شما برای همه افراد از انسان عادی گرفته تا افرادی که دچار معلولیت هستند قابل استفاده باشد.یکی از اتفاقاتی که در مبحث رنگ ممکن است اتفاق بیفتد کوررنگی برخی از افراد است.
کوررنگی چیست؟
امکان تشخیص درست رنگ توسط افرادی که دچار کوررنگی هستند وجود ندارد یا به سختی انجام میشود.
بنابراین محصولی که شما طراح میکنید هم باید برای عموم کاربرد پذیر و هم در دسترس باشد.
تصویر
محدود کردن تعداد رنگ های اولیه و ثانویه
تا جایی که میتوانید تعداد رنگ های یک محصول را یک الی دو رنگ اصلی و ثانویه در نظر بگیرید.
در صورتی که رنگ های انتخاب شده شما زیاد باشند ایجاد انسجام قسمت های مختلف رابط کاربری سخت می شود و محصول شما حالت رنگارنگ را به خود می گیرد.
تصویر