در قسمت قبل با نحوه ایجاد Model و ارتباط آن با Controller و View آشنا شدید.
متوجه شدیم که ما برای هر یک از قسمت های نرم افزار خود باید View مخصوص به خود را داشته باشیم و هر یک از آن View ها بسته به نوع کاری که انجام می دهد با کنترلر و مدل خود در ارتباط هستند.
فرض کنید بخشی را میخواهید در نظر بگیرید که کاربر بتواند ثبت نام کند و پس از ثبت نام بتواند وارد سیستم شود. بنابراین هر یک از این بخش ها دارای View مستقل است و با کنترلر و مدل خود در ارتباط است.
اولویت عملکرد در View,Model و Controller
در برخی از قسمت های نرم افزار، بسته به نوع عملکرد ممکن است اولویت اجرای سه بخش View,Model و Controller متفاوت باشد.
بیایید مثال دیگری را در نظر بگیریم
در صفحه ای قصد دارید محصولات خود را نمایش بدهید. این محصولات که بصورت استاتیک تعریف نشده اند.بنابراین باید اطلاعات آنها را از پایگاه داده دریافت کنیم.
برای دریافت اطلاعات از پایگاه داده باید Model بهمراه Controller وارد عمل شوند و در آخر اطلاعات در View ارسال و نمایش داده شوند.
در این جلسه و جلسات آینده قصد داریم نحوه پیاده سازی یک سایت داینامیک مانند فروشگاه اینترنتی را آموزش دهیم.
قبل از شروع ایجاد سایت لازم است اطلاعاتی را به شما عزیزان بدهیم.
قبل از پیاده سازی و برنامه نویسی رابط کاربری
باید توجه داشته باشید که شما اگر قصد دارید یک سایت برای خود یا برای مشتریان راه اندازی کنید قبل از کدنویسی ابتدا یک تحلیل کلی و جزیی از آنچه قرار است انجام دهید را آماده کنید.
تحلیل خود را بر روی کاغذ بیاورید و ببینید برای طراحی یک سایت یا نرم افزار به چه ابزارها و قسمت هایی نیاز دارید.
اگر سایت برای مشتری طراحی میکنید میبایست دقت خود را بیشتر کنید چون مشتری معمولا اطلاعاتی درباره سایت و عملکرد سایت در ورحله اول ندارد و شما باید بعنوان طراح سعی کنید اطلاعاتی را از مشتری درباره آنچه که قرار است در سایتش اتفاق بیفتد دریافت کنید.
مزایای گرفتن اطلاعات قبل از شروع به کدنویسی
در صورتی که سایت را بدون جمع آوری اطلاعات و تایید مشتری کدنویسی کنید ممکن است مشتری پس از پیاده سازی سایت از ظاهر و عملکرد وب سایت طراحی شده خوشش نیاید. این اتفاق یک فاجعه است و شما مجبور هستید زمان زیادی را صرف طراحی دوباره سایت کنید و این کار هم هر لحاظ مالی و زمانی منطقی نیست.
پس چه کاری باید انجام دهیم؟
بهتر است قبل از کدنویسی یک طرح بدون رنگ و لعاب و صرفا طرحی که در آن ساختار و اسکلت سایت مشخص شده بر روی کاغذ بکشید.
در این طرح اولیه قسمت های مختلف سایت برای مثال بخش هدر، فوتر، اسلایدر،آخرین محصولات، پربازدیدترین محصولات و … بسته به نیاز مشتری بر روی کاغذ طراحی کنید.
پس از طراحی و تایید اولیه میتوانید طرح کاملتر را درون نرم افزار گرافیکی مانند فتوشاپ یا adobe xd ایجاد کنید. در این مرحله میتوانید به طرح خود رنگ و لعاب بدهید.
با این روش ارایه طرح به مشتری خیلی راحتتر است و در صورت داشتن اصلاحات میتوانید بر روی طرح بدون سختی اعمال کنید و در آخر و با تأیید مشتری آن را پیاده سازی نمایید.
تصویر یک نمونه طرح دستی
تصویر یک نمونه طرح گرافیکی
پیش نیازهای اصلی طراحی سایت فروشگاه اینترنتی
- دانش در زمینه طراحی رابط کاربری ui, ux
- دانش در زمینه html
- دانش در زمینه css
- دانش در زمینه جاوااسکریپت
- دانش در زمینه php
- دانش در زمینه mysql
طراحی یک سایت هم می تواند بصورت گروهی و توسط چند نفر در قالب تیم انجام شده یا توسط یک نفر صورت بگیرد. اما همان یک نفر باید تخصص کافی را داشته باشد و زمان زیادی را صرف کند.
دوره های مربوط به طراحی سایت را میتوانید در سایت دیزاینر جوان مشاهده کرده و قدم به قدم حرفه ای شوید.
نحوه پیاده سازی پروژه فروشگاه اینترنتی
همانطور که گفته شد بهتر است در ابتدا یک طرح گرافیکی از آنچه که قرار است اتفاق بیفتد ایجاد کنید. قسمت های مختلف طرح صفحات خود را تعیین کنید. برای مثال اینکه در هدر سایت شما قرار است لوگو،منو، سبد خرید و … قرار بگیرد.سپس شروع به پیاده سازی استاتیک
صفحه خود با html و css کنید.
پس از اتمام کدنویسی قالب می توانید برنامه نویسی بک اند آن را شروع نمایید.
در این دوره آموزش مباحث مربوط به MVC در PHP تمام شد. در صورتی که علاقه مند هستید نحوه پیاده سازی یک پروژه فروشگاه اینترنتی به سبک MVC را فرا بگیرید دوره های دیگر ما را دنبال کنید.